2011. augusztus 7., vasárnap

Walt Disney birodalmaban megallt az ido

A Six Flags nevu vidampark (6 zaszlo a jele) most hetkozben felszinre hozta a julius eleji Disneyland-elmenyeket. Az elobbirol majd a jovo heten meselek, most utazunk tovabb a dreamtrip-en.
Nem lenne eleg 1 bejegyzes felsorolni a jatekokat es a show-kat, ezert itt most igazan zanzasitanom kell. Kezdem a reggeli parkolassal. A napi 5-15 millio dollaros bevetellel gazdalkodo Disneyland parkolohazat felulrol kezdik el feltolteni. Minden reggel a bejarattol iranyitjak a kocsisort es elobb nem is lehet kihajtani belole, mint a legfelso (meg ures) emelet legutolso mezoje. Oda kell allnod. Delre altalaban a legalso emelet elso kockaja is megtelik, azutan marad a napos betonmezo, hasonlo szisztema szerint. Amikor elhagyod a kocsid, meg kell jegyezned, hogy pl. Donald kacsa 12-es zonajaban parkolsz. Onnan kisvasut visz be mindenkit a parkba. Ott tobb 100 ride (vidamparkszeru jatek), az utcakat a vendegek mellett film- es rajzfilmfigurak nepesitik be egesz nap, akik delutan ketszer is felvonulnak egy hatalmas "fesztival" kereteben.
A gyerekekkel teljesen elhitetik, hogy ezek a mesehosok leteznek. Persze velem nem... en csak a birodalmi rohamosztagosokben hiszek a Star Wars-bol. :)))
Olyan az egesz, mint egy kis falu - vagy inkabb varos. Az epuletek persze olyanok, mint a filmvasznon. Mickey eger otthona (Plutoval es Minnie-vel) ugyanolyan ferden szogelve, mint a meseben. A lim-lom pedig majd kiesik, kidol az ajton (teniszuto nyele mar kilog stb.) Hiszen be is lehet setalni ezekbe.
A forro napokon minden kis utcan hideg vizparafujo gepek a hoguta ellen.
Feledhetetlen pillanatok:
- fejjel lefele atfordulos hullamvasut, mely kezdeskent 4 mp alatt gyorsult 100-ra
- ebedre sonka meretu egesz pulykacomb (turkey leg) speci modon elkeszitve, persze szigoruan a hullamvasut utan
- esti vizishow tuzzel, fennyel, pompazo szinekkel
- igazi Disney-kastely, ami a filmek elejen a logoban is lathato
- 4D-s vetitesek
Ezeket 3D-s latvannyal adtak le, de kozben a tobbi erzekszervunkre is hatottak. A "Bogar elete"-nel pl. lementunk a fold ala. Mindent nagyitva epitettek meg ott, mintha mi is kis bogarak lennenk. A nagy teremben pedig vetitettek. Jott egy budosbogar, robbantott, irtozatos szag terjedt el. A masik kopott egyet, mindenkit lelocsoltak. A 3. felenk repult (3D-ben) es nagy szelet hozott magaval. A vegen bemondtak angolul: varjunk, amig kimennek a pici bogarak a hatunk mogott, erre a szekben megmozdult egy csomo kis gombocska (tobben fel is kialtottak). Ehhez hasonlo show-kat neztunk, majd felvaltva nehanyat vidamparkoztunk - libego oriaskerek, mesecsonak szep es ijeszto formaban, vilagurbeli utazas fenysebesseggel, a vegen pedig SW-galaxistura a Millennium Falconnal :)
Itt az ember sehany eves lesz, vagy meg annyi se. Ezt garantalom. :)
Es ha mar jatekokrol van szo, akkor a folytatas nem is lehetett mas, mint a hires Las Vegas. Bar ez egesz masfajta jatek, az allam pedig mar Nevada. A kaszinovaros elott atkeltunk a Mojave-sivatagon. Ahogy az a nagykonyvben szerepel: 105 Fahrenheit odakint, az ut mellett ordogszekereket (az a szaraz bokor) gorget a szel. Amikor megerkeztunk Vegasba, az egyik legegzotikusabb szalloda fogadott minket: az Excalibur. Egy kozepkori lovagvar, meg a mosdok is ezt tukroztek. Szines bastyak (este gyonyoruen kivilagitva), 28 emelet, minden igenyt kielegito kulso es belso. A tobbi szallodat csak az esti seta kozben ismertuk meg, de pazar volt mindegyik. A foldszinten mindegyikben kaszino, tobb ezer geppel. Pokerasztal, rulett, felkaru rablo es meg sok mas. Az 1. emeleten uzletek. Butikok, ekszeruzletek, ettermek, sot meg autokereskedesek is. Persze felso kategorias modellekkel. Tudjak, hol van a jo piac. Az egyik kirakatbol egy 15 millio Ft-os TAG Heuer karora mosolygott rank, a Dior egyedi ruhairol nem is beszelek. Ezt az emeletet ugy kepzeljetek el, mint 2-3 pecsi Arkad vagy inkabb egy komplett belvaros. Meg a mozgolepcsot is alig talalod meg, hogy felmenj a szobadba. Minden szallodanak kulon palmafas-napozoagyas strandja van, ami 2-3 felnott, gyerek es pezsgofurdos medencevel bir.
A legextremebb szallodakrol (kepekkel), a feledhetetlen ejszakai eletrol es a Vegasbol szervezett utakrol (mint a Halalvolgy) a kovetkezo reszben meselek, hiszen itt 3 napot toltottunk. Talan eletunk 3 legcsillogobb/villogobb napjat :D
Puszi mindenkinek! Tibi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése